Logo1       Title

Vabilo za prispevek

 

Mednarodna konferenca "VEČJEZIČNOST BREZ IZJEME" poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

 

Spoštovani učitelji, učiteljice!

Vabimo vas, da aktivno sodelujete s svojim prispevkom na konferenci 26. 6. 2014 na enem od treh področij. 

1. Didaktične inovacije pri poučevanju drugega tujega jezika

Ste inovativni pri poučevanju 2. tujega jezika? Ste z učenci izpeljali šolsko uro izven učilnice (v gospodinjski učilnici za štedilnikom, v telovadnici ali pa na bližnjem travniku)? Ste učence že peljali v tujino na ekskurzijo ali šolsko izmenjavo? So vaši učenci že posneli kratek video v tujem jeziku? Pri svojem pouku uporabljate inovativne metode s sodobno tehnologijo? 

Vaše razvojno in raziskovalno delo, rešitve problemov v praksi predstavite v obliki plakata oz. elektronskih prosojnic. Vašemu prispevku dodajte kratek opis (največ 200 besed) in zapišite, kakšna je didaktična vrednost vašega prispevka (utemeljitev v 50 besedah). 

2. Formula M+2=X 

Evropa si prizadeva za uveljavitev formule M+2. Kakšna pa bo rešitev te enačbe v Sloveniji? Obvezni drugi tuji jezik, OIP, NIP, krožek ali plačljive popoldanske dejavnosti? Različne izpeljave neznanke X se odražajo v znanju in veselju do učenja pri vseh udeleženih učencih. 

V vašem prispevku opišite uspešne prakse in rezultate poučevanja pri različnih oblikah pouka (obvezni drugi tuji jezik, OIP, krožek, 1. tuji jezik), diferenciacijo in rezultate pri učencih z različnimi učnimi sposobnostmi, socialnim statusom, nacionalnim ozadjem in ekonomskimi zmožnostmi. Usmerite se tudi na obremenitve učiteljev pri nenehnem vpeljevanju novosti v šolski sistem.

Vaše delo ali razmišljanje oddajte v obliki kratkega članka (cca. 3000 besed ali več). Članek pospremite z naslovom, ključnimi besedami in kratkim povzetkom (največ 200 besed).

3. Natečaj za učence: “KDOR NE ZNA GOVORITI TUJIH JEZIKOV, NE BO ZNAL CENITI SVOJEGA.«

Tuji jezik se odraža na vseh ravneh izobraževanja in vpliva na bolj učinkovito komunikacijo. Poučevanje tujih jezikov že dolgo ni več zavestno usvajanje posameznih besed, ampak se spreminja v vseživljenjsko učenje, kjer poleg jezikovnih struktur prevzemamo tudi miselne vzorce drugih kultur. 

Natečaj je namenjen učencem na vseh stopnjah izobraževanja in njihovim mentorjem. Radi bi izvedeli, kje in kako se učijo tujih jezikov, kakšne metode poučevanja so jim všeč in kakšno uporabno vrednost vidijo v učenju 2. tujega jezika. 

 

Najboljši izdelki učencev bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami.

 

Vaše prispevke in izdelke učencev (slike, spisi, elektronske prosojnice) pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Ali po pošti na OŠ Prežihovega Voranca, Prežihova 8, 1000 Ljubljana s pripisom ZA KONFERENCO. 

 

Prijava prispevkov bo potekala do 21. 6. 2014.

 

 

*Izbrane prispevke bo programski odbor razvrstil v ustrezno obliko predstavitve na konferenci. Prispevki bodo po konferenci udeležencem dostopni na spletni strani http://2tj.si/

Spletna stran www.2tj.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Da bi izvedeli več o pogojih poslovanja in pogojih piškotkov si preberite naše pogoje.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU zakon o piškotkih