Logo1       Title

"Radio Hudo" o evropskih jezikih

Sedmo-, osmo- in devetošolci iz Osnovne šole Šmartno pod Šmarno goro so raziskovali pomembnost učenja evropskih jezikov. V sodelovanju z Radiem Slovenija in mladinsko oddajo "Hudo!" so 22. marca 2014 eno uro govorili o pomembnosti znanja evropskih jezikov.

 

Pogovarjali so se z zanimivimi sogovorniki:

 

dr. Janez Potočnik, evropski komisar

Več jezikov se učite, bolje je. Zaradi tega, ker je svet danes odprt. Zelo verjetno boste v prihodnosti soočeni s tem, da boste želeli spoznati sovrstnike, delati v tujini ... zato je dobro, da se naučite čim več tujih jezikov, ker preprosto brez tega ne gre. Če se boste podali v znanstveno kariero, je danes vse v tujih jezikih. Preprosto brez tega ne gre.

Mojca Hergouth Koletič, direktorica jezikovne šole Mint

Znanje tujih jezikov in certifikat Univerze Cambridge je odlična odskočna deska za nejezikoslovce, ki trenutno že pet let uspešno bivajo v tujini in so zelo navdušeni za to, kar jim je bilo omogočeno.

mag. Liljana Kač, svetovalka Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in vodja projekta "Obvezni drugi tuji jezik"

Če se boste po ukinitvi obveznega drugega tujega jezika in uvedbi neobveznega drugega tujega jezika učili več tujih jezikov ne vem. To je odvisno od vaše izbire. Načeloma bi se morali učiti več tujih jezikov.

mag. Igor Jurič, novinar TV Slovenija  in nekdanji dopisnik TV Slovenija v Bonnu in Berlinu

Znanje nemščine je bil eden glavnih pogojev, da sem bil izbran za dopisnika. Seveda moraš biti tudi dober novinar.

 

 

 

Spletna stran www.2tj.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Da bi izvedeli več o pogojih poslovanja in pogojih piškotkov si preberite naše pogoje.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU zakon o piškotkih