Logo1       Title

Rada se učim tujih jezikov in se ne spoznam dobro na politiko. Kako se je lahko zgodilo, da se je v slovenske osnovne šole od leta 2008 korak za korakom dalje uvajal obvezni drugi tuji jezik na 1/3 šol. Jaz se na ta način učim nemščine. Z novim šolskim letom pa bo sedanja vlada to odpravila. Kaj pravite?
Povedala bom odkrito in ne bom diplomatska. To je neumno. Dobesedno neumno. Kako lahko otrokom jemljemo prihodnost. Prihodnost je v tem, da soseda razumemo, da lahko jezikovno znanje uporabimo tudi za to, da lahko npr. delamo pri sosedih. Ne vem, kako so lahko prišli na takšno idejo. Obstaja cel kup drugih možnosti za varčevanje. Varčevanje na vzgoji je GREH. To lahko rečem vsakemu politiku, nemškemu ali slovenskemu. To je GREH.
Še nekaj moram povedati. Evropska unija je dala smernice. Za naslednjih 7 let je v primerjavi s preteklim obdobjem povečala izdatke za izobraževanje za 40 odstotkov. In to ob manjšem proračunu. In če smo mi na Evropski ravni to zmogli, potem bi moralo to uspeti tudi vladi na nacionalni ravni. In to bi morala storiti. In to kar se (politično) dogaja pri vas, ni praksa, ki bi jo veljalo posnemati. To je slaba praksa. Vsem politikom v Sloveniji, ne glede na barvo, lahko le rečem:
NE ŠKODUJTE VAŠIM OTROKOM.
NA IZOBRAŽEVANJU NE SMEMO VARČEVATI.
NA UČENJU JEZIKOV PA SPLOH NE.
Kaj je po vašem mnenju najbolj pomembno v poklicu in življenju?
To sem že povedala. Da se čim več učimo / naučimo in predvsem, da znamo jezike. Brez jezikov vsega tega, kar nam nudi Evropa, ne moremo izkoristiti. Učenje jezikov je alfa in omega izobraževanja.

Spletna stran www.2tj.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Da bi izvedeli več o pogojih poslovanja in pogojih piškotkov si preberite naše pogoje.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU zakon o piškotkih